Particuliere zorg

Als particuliere cliënt bent je van harte welkom bij Praktijk Denktank. Je betaald zelf voor de dienstverlening. We starten altijd met een vrijblijvende kennismaking, zodat je vooraf weet wat we gaan doen en wat de kosten zijn. In de zorgovereenkomst leggen we de afspraken over de kosten vast. Het voordeel is dat we geen gegevens hoeven te delen met eventuele financiers en alle ruimte hebben om samen te bedenken en doen wat nodig is.

Geen verwijzing nodig

Voor deze vormen van zorg heeft u geen verwijzing nodig. De kosten worden rechtstreeks aan u gefactureerd. 


Kind en Jeugd.

Voor kind en jeugd hebben we niet met alle gemeenten in Nederland een contract, uiteraard zijn kinderen en jeugdigen particulier ook welkom, hieronder vindt u de tarieven.

Indicatie tarieven diagnostiek

  • Intelligentie-onderzoek €650,-: aanmelding, intake, onderzoek (WISC-V of WAIS-IV), nabespreking en verslaglegging
  • AD(H)D of ASS-onderzoek compleet: €1500,-: aanmelding, intake onderzoek (ontwikkelingsanamnese, IQ, neuropsychologisch, vragenlijsten, schoolobservatie of leerkrachtgesprek), nabespreking en verslaglegging. 

Tijdens de aanmeld- en/of intakefase zal met u worden besproken of het enkelvoudige diagnostiek betreft, zodat bovenstaande tarieven geldig zijn. Indien dit niet het geval is, zal met u worden bekeken wat eventueel de aanvullende kosten gaan zijn.

Tarieven behandeling

  • Intakegesprek  €155
  • Behandelsessie (45 min) €110
  • Behandelsessie (60min)  €140
  • Behandelsessie (90 min)  €200

Vergoeding volwassenen

Ook voor volwassenen is het mogelijk om particuliere zorg te krijgen, welke zonder verwijzing geleverd kan worden. Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven.

Tarieven volwassenen

Deze tarieven zijn marktconform en door de NzA (kwaliteitsstatuut sectie II) vastgesteld:

  • Intakegesprek (60 min)  €183.44
  • Behandelsessie (45 min) €135.89
  • Behandelsessie (60min)  €161.46
  • Behandelsessie (90 min)  €242.76

Voor diagnostiek gelden de volgende tarieven:

Het tarief voor een enkelvoudig traject is 1495 euro. Een enkelvoudig traject gaat bijvoorbeeld om intelligentie onderzoek.

Het tarief voor een basis traject is 1995 euro. Een basis traject gaat om het vermoeden van een afgebakende specifieke diagnose. Dit traject kan alleen worden gekozen basis van het advies van een diagnost.

Het tarief van een basis plus traject is 2495 euro. Een basis plus traject gaat om brede diagnostiek. Dit is het gangbare diagnostiektraject.

Tijdens de aanmeld- en/of intakefase zal met u worden besproken of het enkelvoudige diagnostiek betreft, zodat bovenstaande tarieven geldig zijn. Indien dit niet het geval is, zal met u worden bekeken wat eventueel de aanvullende kosten gaan zijn.